100% PUUR NATUUR

BEWAARPROCESSEN

Wij besteden veel aandacht aan de HACCP vereisten en andere kwaliteitsnormen om alleen het beste product af te leveren. Graag leggen wij uit hoe we hierbij te werk gaan en hoe wij een lange bewaartijd kunnen bieden. 


HET VOORBEREIDINGSPROCES VOOR EEN LANGERE BEWAARTIJD;

Onze potjes en deksels worden tijdens het bereidingsproces gesteriliseerd en worden in deze toestand gehouden tot onze confituren of spreads helemaal klaar zijn. In vele van onze bereidingen - afhankelijk van het recept - worden ook ingrediënten toegevoegd zoals citroen, balsamico en suiker. Deze natuurlijke producten kunnen de bewaartijd stevig verlengen. 


BEWAARTIJD VAN ONZE CONFITUUR

Confituren die vers zijn gemaakt en correct werden ingepakt zijn lange tijd goed en in vele gevallen zelfs enkele jaren.

Serginho's Kitchen gebruikt veel minder suiker en dat is gezonder, maar verkort ook de bewaartijd. 

Daarom staat op onze potten een vervaldatum. De vervaldatum is een THT of 'Tenminste Houdbaar Tot' datum. Daarna kan de smaak en de kwaliteit afnemen. Toch is het mogelijk dat je de confituur veel langer kan bewaren, maar Serginho's Kitchen kan dit niet garanderen. Controleer na de vervaldatum altijd je product op geur, smaak en uitzicht voordat je die gaat gebruiken. 

Bewaar Chocolade spreads én confituren ongeopend op een donkere, koele plaats.

Eens geopend consumeer de confituur of de Choco Spread zo snel mogelijk en zeker binnen de 10 dagen. Bewaar geopende bokalen in de koelkast. 

CONFITUUR BEWAREN

Wij controleren en testen de bewaartijd van onze confituren, terwijl ze eens geopend koel worden bewaard op een temperatuur van 3°C. 

Gesloten bokalen bewaar je het beste in een donkere koele plaats. Dat hoeft geen koelkast te zijn, maar bij voorkeur een bergruimte of een frisse kelder zijn uitermate geschikt. 

Een geopende pot confituur blijft gemakkelijk enkele weken goed, maar ook het soort fruit en de hoeveelheid suiker hebben een invloed op de bewaartijd. Wij adviseren om de geopende bokalen van zowel de confituur als de chocospreads, binnen de 10 dagen te consumeren. 

Confituur en Choco Spreads zijn ook erg gevoelig aan condens op het deksel of in het bokaal zowel bij choco spread als confituur. Zorg ervoor dat je condens vermijd, door geopende confituur niet te lang op kamertemperatuur op de tafel te laten staan en dan pas uren later terug in de koelkast zet. 

De smaak van confituur en chocolade is op zijn best op kamertemperatuur, haal voldoende confituur uit de bokaal wat je echt van plan bent te consumeren en zet de rest meteen terug in de koelkast. Vermijd overschotten aan confituur of choco spread en schep die niet terug in het bokaaltje. Zo gaat je product het langste mee. 

DELICAAT PRODUCT

Het bewaren van Choco Spread is niet zo eenvoudig als confituur, want voor het bereiden van écht lekkere Choco Spread heb je namelijk sneller bederfbare ingrediënten nodig zoals roomboter en volle slagroom. 

De smaak van Chocolade lang te bewaren is ook niet eenvoudig, maar dit is nu eenmaal inherent aan chocolade. 

Omdat wij ook het gebruik van suiker zo minimaal mogelijk houden heeft dit ook gevolgen voor de bewaartijd van de Choco Spread. 

CHOCO SPREAD BEWAREN

Onze Chocolade spreads worden dan weer op kamertemperatuur bewaard, gecontroleerd en getest.