FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

DE MEEST GESTELDE VRAGEN

WAAR KAN IK MIJN BESTELLING AFHALEN?

Bestellingen kun je afhalen op ons huisadres in Antwerpen, maar enkel op afspraak. Ons adres is: Kipdorpvest 47 te 2000 Antwerpen.
Bellen voor een afspraak doe je via +32.0.472.82.52.14 
 

Vanaf 1 maart 2021 kun je de bestelling ook afhalen in een afhaalpunt in Mechelen.
't Hof BySONder. 


WAAR KAN IK BESTELLEN?

Bestellingen kun je online doen via deze website of rechtstreeks via onze webshop, of een afhaalpunt. Misschien wil je ons jouw buurtwinkel aanbevelen of heb je zelf interesse om onze producten te verkopen? Bel ons: 0472.82.52.14
Vanaf 1 maart 2021 kun je in Mechelen in het afhaalpunt 't Hof BySONder je bestelling maken, afrekenen, soms meteen meenemen (als de producten voorradig zijn) of laten leveren of afhalen bij Serginho's Kitchen in Antwerpen. 


HOE KAN IK BETALEN?

Online kun je betalen via overschrijving, Bancontact of met je kredietkaart.

Bij afhalen bij Serginho's Kitchen kun je cash betalen, met je bankkaart of je kredietkaart. Je kunt ook via de Payconiq app betalen of geld via de mobiel swipen. 

Betalen achteraf wordt niet ondersteund, behalve bij online bestellen en afhalen op een afhaalpunt of bij Serginho's Kitchen. In deze gevallen heb je de mogelijkheid te betalen bij afhalen. 


KAN IK DE BESTELLING LATEN LEVEREN?

Ja, dat kan zeker! We leveren voornamelijk in België en Nederland, maar op eenvoudig verzoek leveren wij ook naar andere landen. Op voorwaarde dat u de verzendkosten voor eigen rekening neemt. We nemen in dit geval contact me u op om verder af te spreken. 


WAT ZIJN DE VERZENDKOSTEN?

Dat hangt ervan af naar welk land we die moeten verzenden en met welke koerier we die laten leveren. Wij werken voor België nauw samen met DPD voor Nederland en België.  Voor België bedragen de normale verzendkosten € 6.50 tot 1800 gram. en het kost € 7.50 tot 3600 gram. Naar Nederland versturen kost het € 12.50. Andere landen op aanvraag.


HOEVEEL POTJES KAN IK DAN LATEN LEVEREN?

Het bruto gewicht van 1 potje is maximaal 480 gram en in 1 doosje passen tot maximaal 8 potjes. Voor € 6.50 in België kun je tot 4 potjes laten leveren. Voor € 1 extra kun je tot 8 potjes laten leveren. 


Ik wil graag jullie producten in mijn winkel verkopen.

Dat kan zeker! Neem daarvoor met ons contact op. 


Ik vind op jullie producten geen EAN streepjescode.

Op particuliere bestellingen via de webshop worden op de bokalen geen streepjescodes aangebracht omdat we dit esthetischer vinden. Echter vind je die wel terug op onze webshop net zoals de voedingswaarde tabel. Wanneer je onze producten wil verkopen in jouw winkel dan dragen de potjes wél een barcode zodat je die makkelijk via uw kassasysteem kan verwerken. 


Wat betekend lacto-ovo-vegetarisch dieet?

Een vegetariër wat wij in de volksmond bedoelen is eigenlijk een lacto-ovo-vegetariër. Die eet dus ook zuivelproducten van dieren, eet kip, eieren en ook vis. Een pesco-vegetariër eet bijvoorbeeld alleen groenten en vis. Sommige vegetariërs eten dan weer geen ei en geen kip, of wel kip, maar geen ei enzovoort. Lacto staat voor zuivelproducten en ovo voor eieren. 


Bij een eerdere bestelling smaakte mijn confituur net een beetje anders. Hoe kan dat?

Hoewel Serginho's Kitchen met perfect afgewogen recepten werkt, kan dit voorvallen. Omdat er het hele jaar door beroep wordt gedaan op vers fruit kan naargelang het seizoen of de afkomst, de smaak lichtjes afwijken. Dit is inherent aan de natuur en onoverkomelijk. Wij gebruiken geen smaakstoffen om de smaak te stabiliseren of identiek te houden. Bij chocolade spreads komt dit uiteraard niet voor. 


Bij een eerdere bestelling was de consistentie net een beetje anders. Hoe komt dat?

Wij geven voorrang aan smaak en receptuur en minder aan de consistentie. Het is dus perfect mogelijk dat de confituur iets dikker of net iets vloeibaarder is dan een eerdere bestelling. Ook omdat het pectine gehalte die in het fruit van nature zit, varieert naargelang het seizoen en afkomst, kan de smeuïgheid verschillen. Wij gebruiken geen onnatuurlijke middelen om de dikte van de confituur gelijk te houden of te stabiliseren, noch maken wij gebruik van appelsappen om de consistentie bij te sturen. Bij chocolade spreads komt dit uiteraard niet voor. 


Hoelang kan ik de confituur bewaren?

Op het etiket van de confituur staat er onderaan: THT (rechts onderaan). Dat betekend: Ten Minste Houdbaar Tot. Deze datum verteld je wanneer de confituur in kwaliteit zal beginnen af te nemen. Onder goede bewaaromstandigheden kun je de confituur eigenlijk veel langer bewaren. Bewaar confituur ook op een stabiele temperatuur en in het donker. Eens geopend bewaar je artisanaal bereide confituur zoals die van Serginho's Kitchen het beste in de koelkast en verbruik je die bij voorkeur zo snel mogelijk (minstens 10 dagen geopend bewaren is haalbaar). Controleer altijd op versheid, uitzicht en smaak. De volle smaak van de confituren zijn het beste op kamertemperatuur.


Hoelang kan ik de chocolade spread bewaren?

Op het etiket staat er onderaan: THT (rechts onderaan). Dat betekend: Ten Minste Houdbaar Tot. Deze datum verteld je wanneer de chocoladespread in kwaliteit begint af te nemen. Onder goede omstandigheden kun je de chocoladespread echter langer bewaren, maar onze chocoladespread wordt gemaakt met verse room en melkerijboter die de bewaartijd drastisch verminderen. Eens geopend bewaar je chocoladespread het beste in de koelkast en maximaal 10 dagen. Controleer altijd op versheid, uitzicht en smaak. De volle smaak en de smeerbaarheid van verse choco spread is het beste op kamertemperatuur. 


Bij het openen vind ik de confituur / choco spread maar méh en vertrouw het zaakje niet meer.
Wat nu?

Ondanks de vele maatregelen die we nemen om de producten zo vers mogelijk te houden kan het toch wel eens gebeuren dat bijvoorbeeld de sluiting niet helemaal oké was tijdens het productie proces en de confituur of de choco spread bij het openen er niet meer oké uitziet. Serginho's Kitchen geeft daarom de garantie dat je de pot mag terugsturen (op eigen kosten) of terugbrengen naar de winkel. Op voorwaarde dat je het product verder niet meer hebt aangeraakt of al hebt gebruikt. Je dient ook je aankoopbewijs te bewaren. Deze garantie telt tot aan de THT die vermeld staat op je ticket. Je kan kiezen uit een nieuwe pot of een voucher voor een nieuwe bestelling. Retourkosten worden niet terugbetaald. 


Is er staatswaarborg (statiegeld) op de bokalen?

Neen, maar je kan de potten wel terugbrengen naar een afhaalpunt. Wanneer je ter plaatse nieuwe bokalen confituur koopt of besteld, krijg je per binnengebrachte pot een korting van € 0.50 per nieuwe bokaal confituur die je aankoopt / besteld. Je kan dus nooit meer korting krijgen dan het aantal nieuwe gekochte bokalen confituur. Breng je 2 lege bokalen mee en je koopt 1 nieuwe confituur, dan krijg je slechts 1x € 0.50 korting. We geven geen tegoeden. Breng dus steeds het aantal lege potten mee volgens het aantal nieuwe bokalen confituur die je wil aankopen. Het deksel hoef je er niet bij te geven.